جلسات کوچینگ

ما برای اینکه بتوانیم تغییرات را در زندگی و یا کار خود دائمی کنیم نیاز به زمان داریم. زمانی که علاوه بر یادگیری مطالب موردنیاز بر روی پتانسیل‌های خود کار کنیم تا بتوانیم تغییرات اثربخشی در زندگی خود به وجود آوریم. این همان اتفاقی است که در جلسات کوچینگ پیش می‌آید.
کوچینگ روش فوق العاده موثری برای گسترش مهارت ها و توانمندی های افراد است و عملکرد انها را افزایش میبخشد. همیچنین در برخورد با مسائل و چالش ها قبل از اینکه به مشکل بزرگی تبدیل شوند می تواند کمک کند و آنها را برطرف نماید.
جلسات کوچینگ جلساتی است که شما به همراه کوچ خود بر روی یکی از اهداف و یا خواسته های خود کار می کنید تا بتوانید تصمیمات بهتری بگیرید، به هدف خود دست یابید، نظم ذهنی پیدا کنید، مسیر خود را پیدا کنید، در کار و یا حرفه تان از خوب به عالی تبدیل شوید و عملکرد خود را بهبود دهید.
کوچینگ فواید و مزایای متفاوتی دارد و شما علاوه بر اینکه میتوانید از آن برای پیشرفت کسب و کار خود بهره ببرید به همان اندازه نیز میتوانید در زندگی شخصی از آن بهره ببرید.

نحوه برگزاری جلسات کوچینگ

جلسات کوچینگ به صورت حضوری یا غیرحضوری برگزار می شود که انتخاب آن با مراجع است.
مدت زمان هر جلسه ۱ ساعت است که به فراخور موضوع تا ۱.۵ ساعت قابل ادامه است
تعداد جلسات کوچینگ به صورت پیشفرض برای یک موضوع ۵ جلسه خواهد بود چه بسا که ممکن است روند به گونه ای پیش برود که تعداد جلسات کمتر یا بیشتر شود.
فاصله بین جلسات به طور معمول اوایل یک هفته پیش بینی می شود و در ادامه کار این فاصله بیشتر می شود که می تواند به فراخور موضوع و درخواست مراجع کمتر یا بیشتر شود.
روز و ساعت جلسات پس از رزرو و ارائه زمان های پیشنهادی مراجع با وی هماهنگ می شود.

روند یک جلسه کوچینگ

جلسات کوچینگ با اولین جلسه که به جلسه صفر معروف است شروع می شود که در این جلسه ضمن آشنایی کوچ و مراجع با هم در خصوص کوچینگ صحبت می شود. اینکه کوچینگ چیست و چگونه می تواند به مراجع کمک کند بحث می شود تا نوع نگاه کوچ و مراجع به کوچینگ و انتظاری که از فرایند کوچینگ دارند به هم نزدیک شود. سپس در خصوص موضوع مراجع صحبت می شود و کمی سعی در شفاف سازی آن می شود. سپس در مورد تعداد جلسات، زمان جلسات، هزینه هر جلسه و قرار داد فی ما بین صحبت می شود.

بعد از جلسه صفر جلسات کوچینگ در زمان توافق شده شروع می شود و فرایند کوچینگ آغاز می گردد.
در این جلسات پس از سلام و احوال پرسی در خصوص تجربیات بین جلسات مراجع صحبت می شود سپس مراجع مسئله مورد نظر خود را مطرح می کنید. روند جلسات بر اساس مدلی که کوچ کار می کند متفاوت است اما به نوعی شباهت هایی با هم دارند.

در طی یک جلسه کوچینگی ابتدا در خصوص درخواست مراجع بحث می شود و کوچ با پرسیدن سوال هایی سعی می کند به مراجع کمک می کند تا مسئله را شفاف کند تا بتواند آن را به یک هدف مناسب برای جلسه تبدیل کند سپس به موقعیت مراجع نسبت به هدف خود و واقعیت های موجود پرداخته می شود سپس کوچ به مراجع کمک می کند تا بتواند با کشف پتانسیل های خود بهترین راهکار را برای هدف خود از درون خود کشف کند. سپس سوالات کوچ به سمت برنامه ریزی و چگونگی اقدام مراجع سوق پیدا می کند تا مراجع بتواند بهترین نقشه راه را برای رسیدن به هدف خود ترسیم کند.
در پایان هر جلسه مباحث مطرح شده جمع بندی می شودو بررسی می شود که آیا مراجع به هدفی که برای جلسه تعیین کرده بود رسیده است یا نه.

دیدگاهتان را بنویسید